RSS

Arquivo da categoria: Exercícios

Exercício: Plural dos substantivos

1. They decided to build two…………in the city. (church)
a. Churches
b. Church
c. Churchs

2. The man who tried to rob Jake had three……………..when the police arrived.(knife)
a. Knifes
b. Knives
c. Knife

3. They suspected their……………were following them after work.(wife)
a. Wifes
b. Wife
c. Wives

4. Do you think the………….will like this Santa Claus? Are you sure? (child)
a. Childrens
b. Childs
c. Children

5. What do you hope the……………are going to do about it?(manager)
a. Managers
b. Manageres
c. Manager

6. I asked her to wash the……………right away.(dish)
a. Dishs
b. Dishes
c. Dish

7. She said: “I hate……………!” (mosquito)
a. Mosquitos
b. Mosquitoes
c. Mosquitous

8. I don’t like the noise…………….make. (cell phone)
a. Cell phones
b. Cell phone
c. Cells phone

9. Why don’t you drop by the supermarket and buy some………………..? (apple)
a. Apples
b. Apple
c. Applees

10. There are a lot of………………in São Paulo.(disco)
a. Discoes
b. Discos
c. Disco

Answers:

1. a
2. b
3. c
4. c
5. a
6. b
7. b
8. a
9. a
10. b

 
Deixe um comentário

Publicado por em abril 26, 2013 em Exercícios

 

Exercícios- Preprosições

 

Write the correct prepositions into the gaps.

Example: Look! The people are getting ___ the train.

Answer: Look! The people are getting on the train.

1) She was born  2004.
2) They are waiting  the bus.
3) Don’t forget to bring some flowers  you.
4) I haven’t smoked  ages.
5) You can look up the word  a dictionary.
6) She is allergic  insect stings.
7) I’m looking  my keys. Have you found them?
8) The song was written  Madonna.
9) He likes to travel  Spain in summer.
10) The police car chased the robbers  the streets.

1) She was born in 2004.2) They are waiting for the bus.3) Don’t forget to bring some flowers with you.4) I haven’t smoked for ages.5) You can look up the word in a dictionary.6) She is allergic to insect stings.7) I’m looking for my keys. Have you found them?8) The song was written by Madonna.9) He likes to travel to Spain in summer.10) The police car chased the robbers through the streets.

 
Deixe um comentário

Publicado por em junho 19, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Conjunções

 

1.

  Receptionists must be able to relay information ______ pass messages accurately.
               
    (A) or  
    (B)

and

 
    (C) but  
    (D) because  
               
2.   I did not go to the show ______ I had already seen it.
               
    (A) until  
    (B)

because

 
    (C) so  
    (D) but  
               
3.   Mary is a member of the Historical Society ______ the Literary Society.
               
    (A) as  
    (B) or  
    (C)

and

 
    (D) but  
               
4.   Read over your answers ______ correct all mistakes before you pass them up.
               
    (A) or  
    (B)

and

 
    (C) because  
    (D) while  
               
5.   Keep the food covered ______ the flies will contaminate it.
               
    (A)

or

 
    (B) and  
    (C) until  
    (D) though  
               
6.   ______ he is thin, he is strong.
               
    (A) But  
    (B) As  
    (C)

Though

 
    (D) Because  
               
7.   Susie ______ phoned ______ wrote after she left home.
               
    (A) either,  or  
    (B)

neither,  nor

 
    (C) while,  and  
    (D) though,  or  
         
8.   She had an unpleasant experience ______ she was in Thailand.
         
    (A) but  
    (B) and  
    (C) because  
    (D)

while

 
         
9.   The committee rejected the proposal ______ they did not think it was practical.
         
    (A) or  
    (B) but  
    (C) though  
    (D)

because

 
         
10.   John welcomed his guests ______ offered them drinks.
         
    (A)

and

 
    (B) while  
    (C) until  
    (D)

as

 

 

Answers

1B    2B    3C    4B    5A    6C    7B    8D    9D    10A

 
Deixe um comentário

Publicado por em maio 13, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Reported Speech

REPORTED SPEECH EXERCISES
Change the following sentences into reported speech:
1. The spokesman said: “I can’t understand why billiards has been prohibited.”
2. Gihan exclaimed: “We have had too many prohibitions.”
3. The young lady said: “I did not make such a mistake.”
4. She said: “We’ll go and get some food.”
5. Winston Churchill said: “I wake up at six every day”
6. A company representative said: “This probably won’t happen.”
7. A farmer said: “If the situation goes on like this, we will lose the consumers’ confidence for ever”.
8. He added: “We need someone who will realise that celibacy has to be a personal choice”.
9. She said: “I think the amount of immigrants right now is OK, but I don’t think we need any more”.
10. He said: “In Japan paper-folding was valued for its decorative function”.
11. “If I don’t win this game, I will retire,” Kasparov said.
12. The police said: “Youssef planned the World Trade Centre bombing”.
13. She said: “As a woman, my life will change with the new millennium”.
14. “I watched a documentary about dolphins on TV yesterday,” said John.
15. “I’m living the adventure of my life,” Banderas said.
16. Al Gore said: “As a teenager, one of the books that I read was Silent Spring.”
17. “I was taught information technology in this course,” she said.
18. My aunt said: “Single men should drive slowly if they want to live longer”
19. He said: “We are here today to reach consensus”
20. Last week Julia said: “We will meet our new instructor tomorrow”
21. He said to one of them: “Let me see the streets once more before I die. I’ll be back in five minutes.”
22. “Please, don’t say anything to him”, he said.
23. “Don’t talk to me like that,” said his mother.
24. She said: “Don’t smoke if you want to save money.”
25. “Buy me the paper if you’re going out”, Alice asked her brother.
26. He asked: “Do you often play rugby?”
27. The doctor asked: “Do you ever feel this pain in your stomach before meals?”
28. Michael asked her: “Where did you find these trainers?
29. Michael wondered: “Why do I do this every day?”
30. “What time did the film start?” she asked.
31. Her parents asked her: “Why do you want to become a bullfighter?”
32. They asked her mother: “Does he often come home late from school?”
33. The judge asked Karl: “How long have you known the accused? “

 

 

ANSWERS 

1. The spokesman said that he couldn’t understand why billiards had been prohibited.
2. Gihan exclaimed that they had too many prohibitions.
3. The young lady said that she had not made such a mistake.
4. She said that that they would go and get some food.
5. Winston Churchill said that he woke up at six every day.
6. A company representative said that probably wouldn’t happen.
7. A farmer said that if the situation went on like that they would lose the consumers’ confidence for ever.
8. He added that they needed someone who would realise that celibacy had to be a personal choice.
9. She said that she thought the amount of immigrants at that moment was OK, but she didn’t think they
needed any more.
10. He said that in Japan paper-folding had been valued for its decorative function.
11. Kasparov said that if he didn’t win that game he would retire.
12. The police said that Youssef had planned the World Trade Centre bombing.
13. She said that as a woman, her life would change with the new millennium.
14. John said that he had watched a documentary about dolphins on TV the day before.
15. Banderas said that he was living the adventure of his life.
16. Al Gore said that as a teenager, one of the books that he had read had been Silent Spring.
17. She said that she had been taught information technology in that course.
18. My aunt said that single men should drive slowly if they wanted to live longer.
19. He said that they were there that day to reach consensus.
20. Last week Julia said that they would meet their new instructor the following day.
21. He asked one of them to let him see the streets once more before he died, and then he promised to
be back in five minutes.
22. He begged her not to say anything to him.
23. His mother told him not to talk to her like that.
24. She advised him not to smoke if he wanted to save money.
25. Alice asked her brother to buy her the paper if he was going out.
26. He asked if he often played rugby.
27. The doctor asked me if I ever felt that pain in my stomach before meals.
28. Michael asked her where she had found those trainers.
29. Michael wondered why he did that every day.
30. She asked what time the film started.
31. Her parents asked her why she wanted to become a bullfighter.
32. They asked her mother if she often came home late from school.
33. The judge asked Karl how long he had known the accused.

 
Deixe um comentário

Publicado por em abril 22, 2012 em Exercícios

 

Interpretação de textos I

 TEXTO I: A thief on the bus

        Mr. Smith gave his wife ten pounds for her birthday – ten pretty pound notes. So two days later Mrs. Smith went shopping. She looked out for a taxi but as one did not appear soon, she joined a long line at the bus stop. When the bus arrived, she got on and sat down next to an old lady. After a while, she noticed that the old lady`s handbag was open. Inside it, she saw a roll of pound notes exactly like the ones her husband had given her. So she quickly looked into her own bag – the notes had gone! Mr. Smith was sure that the old lady had stolen them. She thought she would have to call the police, but, as she disliked making a scene and getting people into trouble, she decided to take back the money from the old lady`s handbag and say nothing more about it. She looked round the bus to make sure nobody was watching, then she carefully put her hand into the old lady`s bag, took the notes and put them in her own bag.

When she got home that evening, she showed her husband the beautiful hat she had bought.

“How did you pay it, dear?” he asked.

“With the money you gave me for my birthday, of course,” she replied.

“Oh? What`s that then?” he asked, as he pointed to a roll of one pound notes on the table.

Mrs. Smith looked in astonishment at the money and fell to the floor in a faint.

Choose the option that best completes the following statements.

1- Mr. Smith gave his wife:

a) A few pounds for the weekly shopping.
b) A sum of money for their wedding anniversary.
c) Some pretty notes for their son`s birthday.
d) Some money for her birthday.
 

2- Waiting at her bus stop, there were:

a) Few people.
b) A lot of people.
c) Some old ladies.
d) Not reported.
 

3- On the bus, Mrs. Smith sat:

a) Near the woman conductor.
b) Behind and old woman.
c) Next to a policeman.
d) Beside an old woman.
 

4- She became suspicious when she saw:

a) Some money in her fellow-passenger`s open bag.
b) The old lady looking at her handbag.
c)  A woman trying to open her bag.
d)  A roll of one pound notes in the lady`s bag.
 

5- Mrs. Smith thought the passenger next to her:

a) Had called the police.
b) Would make a scene.
c) Had taken her money.
d) Would get her into trouble.
 

6- Mrs. Smith looked round to see if:

a) The police were coming.
b) The woman had put back the notes.
c) Anyone was looking at her.
d) The money was still in the bag.
 

7- She decided not to say anything about the money because:

a) She was not sure the woman had taken it.
b) She was afraid of being arrested.
c) She felt sorry for the young woman sitting next to her.
d) She didn`t want to cause trouble by complaining loudly.
 

8- Her husband wanted to know:

a) How she had bought the hat.
b) If the hat had been expensive.
c) How much she had paid for the hat.
d) Why she had paid ten pounds for the hat.
 

TEXTO II : Good for the heart?

That`s the conclusion of a recent study that claims that caffeine can have positive effects on one`s coronary health. Women who drank more than three cups of coffee a day were seven to nine percent less likely to have high blood pressure than those abstaining from caffeine. ( SPEAK UP, São Paulo: Editora Peixes, ano XIX, n228, May, 2006, p.45 – with adaptions)

1- De acordo com o texto, a pesquisa defende que:

a) O café faz bem somente às mulheres.
b) O café faz bem ao coração.
c)  O café deve ser evitado por quem tem pressão alta.
d) O café deve ser tomado em, no máximo, três xícaras diárias.
 

2- Segundo o texto, pode-se afirmar que:

a) A pesquisa constatou que as mulheres que não faziam uso de café apresentaram pressão normal.
b) A pesquisa foi realizada com mulheres que faziam uso de café e com aquelas que não o usavam.
c)  A pesquisa apontou motivos relevantes para que as pessoas se abstenham de cafeína.
d) A pesquisa lançou dúvidas sobre o fato de o café fazer bem à saúde.
 
 

TEXTO III Read the text carefully and then choose the alternative which correctly completes the following statements.

Einstein`s mental chalkboard

     Albert Einstein`s image is everywhere, adorning posters in college dorms, advertisements on the Web, T-shirts and coffee mugs. Time magazine pointed him Person of the Century, and just about anyone can cite his most famous equation. For all this brand recognition, though, it`s safe to say that comparatively few people know what Einstein`s theories of relativity actually describe. In Einstein`s Cosmos: How Albert Einstein`s Vision Transformed Our Understanding of Space and Time (Norton, $23), City University of New York physicist and accomplished science writer Michio Kaku skims through the biographical and anecdotal details of the great scientist`s life – topics exhaustively covered in Einstein`s numerous biographies – and focuses instead on how he thought.

More specifically, Kaku explores the visual metaphors Einstein used while devising the special and general theories of relativity. In doing so, Kaku enables the reader to see and think as Einstein did, leading us to a simple, more complete understanding of several of the most important scientific ideas of our time. GREGORY MONE.  (Popular Science, May, 2004.)

1- The author of this text is:

a) Michio Kaku.
b) Albert Einstein.
c) Gregory Mone.
d) Popular Science.
 

2- In the text, Einstein`s popularity is contrasted with the number of people who:

a) Recognize the scientist`s image.
b) Can cite his famous equation.
c) Identify him as Person of the Century.
d) Understand his theories well enough.
 

3- The book reviewed concentrates mostly on the scientist`s:

a) Thinking processes.
b) Life and achievement.
c)  Metaphorical theories.
d) Visual relativity.
 

4- The word did (line 18) refers to:

a) See and think.
b) Do and enable.
c) Explore and devise.
d) Use and lead.
 
2 Comentários

Publicado por em março 25, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Indefinite Pronouns 18/03/2012

Observação: Esta é uma lista de exercícios para ser feita como tarefa e levada para a correção em sala, por isso não há gabarito no final da página (TURMA AFA/EFOM/EN)

1-     Choose the correct indefinite pronoun to complete the sentences:

1)     Ann has  candies.

2) Bill doesn’t have  money.

3) Sue will give us  information.

4) There is  milk in the fridge.

5) There isn’t  beer.

6) There aren’t  boys in my family.
7) Bill won’t give me  help.

8) Ann shouldn’t smoke  cigarettes.

9) Sue must do  homework tonight.

10) My brother can’t speak  Chinese.

11) My sister can speak  Spanish.

12) I can’t speak  Chinese or Spanish.

13) I must study  second languages.

14) Bill isn’t  smarter than Jane.

15) Ann should eat  fresh fruit.

2 – In the following sentences, fill in the gaps with one of the following determiners: 

something/anything – somebody/anybody – somewhere/anywhere

1) She said _______ but I didn’t understand anything. 

2) Has _________ found my blue pencil? No, I’m sorry. 

3) Would _________ help me, please? Yes, I can help you. 

4) Have you got ________  to eat? No, I haven’t. 

5) Tom, can you give me ________ to drink, please? 

6) Is there ________ in the house? No, it’s deserted. 

7) Do you know ________ about London transport? No, I don’t. 

8) What’s wrong? “There’s ________ in my eye.” 

9) Would you like __________ to drink? Yes, please. 

10)  ________ has broken the window. I don’t know who. 

11) He didn’t say _________ . 

12) I’m looking for my keys. Has __________ seen them? No, I’m sorry. 

13) Teach me ________ exciting. 

14) I didn’t eat  __________ because I wasn’t hungry. 

15) Dad, can we go ________ on Sunday? Yes, what about going to the zoo? 

3- Complete the following sentences using anybody (anyone), somebody (someone), nobody (no one), anywhere, somewhere, nowhere, anything, nothing, something, everybody, everything or everywhere. 

Example:   I had no money so I bought nothing. 

1.Be careful_________ is following you. 
2.I looked _________ but I couldn’t find my keys. 
3.The room was in a mess_________ was on the floor. 
4.This question is very easy_________ can answer it. 
5.There was nobody at home_________ was away. 
6.I need _________ to talk to. I am lonely. 
7.They stayed at home all day. They didn’t go _________. 
8.I feel bored. Let’s go _________ and have some tea. 
9.I haven’t eaten _________ since yesterday. 
10.I didn’t meet_________ this morning. 
11.There is _________ in this box but I don’t know what it is. 
12.Where did you go yesterday? _________, I was at home. 
13.He wasn’t hungry so he ate _________ 
14.I rang the doorbell but_________ opened the door. 
15.You can do _________ you like. 
16.There is_________ at the door. Go and open the door. 
17.The bus was empty. There was _________ on the bus. 
18.I didn’t kill_________. Why did you put me in prison? 
19.I am very tired. I can’t go _________. 
20.Everybody was asleep. _________ was awake. 
21.He is very famous_________ knows him. 
22.He told me _________ but he didn’t tell me everything. 
23.He lives_________ near here. 
24.There wasn’t anybody in the factory. I saw_________. 

4- Fill in the gaps with somebody, anybody, nobody, something, anything, nothing, somewhere, anywhere or nowhere. 

  1.  I know __________ about this issue that you may find interesting, but if I tell you, you must promise to keep it (a) secret. 
2.  __________ lives here. There is no water. 
3.  I spent the night __________ near the beach 
4.  __________ could have jumped over this wall, and stole your rake. It’s very low. 
5.  __________ scares him. He’s very brave. 
6.  There is __________ to park here. Let’s go __________ else to park. 
7.  Would you like __________ to wash your hands?. 
8.  May I have __________ for dessert, please? 
9.  They took him __________ in London, and he never returned. 
10.  Please don’t leave __________ behind at home. We’ll be away for a fortnight. 
11.  She needs __________ to love. She’s very lonely. 
12.  They will not sing __________ in this city. They said that they would never come back. 
13.  There isn’t __________ you can do to help them. __________ can help them. 
14.  We do not need __________ else to run this department. We can do it ourselves. 
15.  __________ is ringing the bell. Go and see who it is. 
16.  __________ phoned while we were out, but they did not leave a message. 
17.  __________ tells me that there is __________ fishy going on . 
18.  They are looking for __________ to settle down and have children. They want to find a quiet place to lead a quiet life. 
19.  “Where would you like to stay?” 
  “__________ will do provided it is a clean place.” 
20.  “Is there __________ at home?” 

     “I don’t think there is __________. Mum and dad must have gone out.” 

5-  Complete the sentences using SOMEONE / ANYONE / NO ONE / SOMETHING / ANYTHING / NOTHING / SOMEWHERE / ANYHWHERE / NOWHERE / EVERYONE / EVERYTHING / EVERYWHERE: 

1.    The bus was completely empty. There was ……………………….. on it. 

2.    The party was very nice. ………………………….. enjoyed it. 

3.    Tom is very popular. ………………………… likes him. 

4.    ……………………….. was very kind to us. They helped us too much. 

5.    ……………………….. can make her happy because she is very sad now. 

6.    I opened the door but there was ………………………….. there. 

7.    ……………………….. telephoned the police but he didn’t give his name. 

8.    Is ……………………… living in that house? It looks empty. 

9.    I heard ………………………. falling down the stairs. 

10.  ………………………… is here, no absentees. 

11.  Jane was very hungry, so she wanted to go ……………………….. to eat a hamburger. 

12.  John went ……………………….. exciting last week. 

13.  She stayed in İstanbul for a month and visited ………………………… in this city. 

14.  What’s wrong? Have you got ………………………….. in your eye? 

15.  Does ………………………… mind if I smoke? 

16.  A: Where did you go for your holidays? 

B: …………………… . I stayed at home. 

17.  The accident looked serious but fortunately ……………………….. was injured. 

18.  A: What did you have for breakfast? 

B: ………………………. . I don’t usually have …………………… for breakfast. 

6- Rewrite the following sentences without changing the meaning: 

    Example: There wasn’t anyone in front of me in the cinema. 

               There was no one in front of me in the cinema. 

1.    They don’t know anyone in this town. 

They know …………………………………………………………. 

2.    She met no one at the bus-stop. 

She didn’t ………………………………………………………….. 

3.    You told nobody to go with you. 

You ………………………………………………………………… 

4.    We ate nothing until dinner. 

We didn’t ………………………………………………………….. 

5.    She told no one nothing about last night. 

She didn’t ………………………………………………………….. 

6.    She didn’t tell anybody about her plans. 

She told ……………………………………………………………. 

7.    I didn’t say anything. 

I said ……………………………………………………………….. 

8.    The station isn’t anywhere near here. 

The station is ………………………………………………………. 

9.    I don’t want anything to drink. 

I want ………………………………………………………………. 

10.  We did nothing during our vacation. 

We ………………………………………………………………….. 

 
Deixe um comentário

Publicado por em março 18, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Conditional Sentences

1. Put the verbs in brackets into the gaps. Form a Conditional sentence – type I. Only use the will-future in the main clauses.

Example: If I __ (to go) to the cinema, I ________ (to watch) an interesting film.

Answer: If I go to the cinema, I will watch an interesting film.

1) If I _____________ (to study), I _____________ (to pass) the exams.
2) If the sun _____________ (to shine), we _____________ (to walk) to the town.
3) If he _____________ (to have) a temperature, he _____________ (to see) the doctor.
4) If my friends _____________ (to come), I _____________ (to be) very happy.
5) If she _____________ (to earn) a lot of money, she _____________ (to fly) to New York.
6) If we _____________ (to travel) to London, we _____________ (to visit) the museums.
7) If you _____________ (to wear) sandals in the mountains, you _____________ (to slip)on the rocks.
8) If Rita _____________ (to forget) her homework, the teacher _____________ (to give)her a low mark.
9) If they _____________ (to go) to the disco, they _____________ (to listen) to loud music.
10) If you _____________ (to wait) a minute, I _____________ (to ask) my parents.

Answers:

1) If I study, I will pass the exams.
2) If the sun shines, we will walk to the town.
3) If he has a temperature, he will see the doctor.
4) If my friends come, I will be very happy.
5) If she earns a lot of money, she will fly to New York.
6) If we travel to London, we will visit the museums.
7) If you wear sandals in the mountains, you will slip on the rocks.
8) If Rita forgets her homework, the teacher will give her a low mark.
9) If they go to the disco, they will listen to loud music.
10) If you wait a minute, I will ask my parents.

 

2.Put the verbs in brackets into the gaps. Form a Conditional sentence – type II.

Example: If I __ (to go) to the cinema, I ________ (to watch) an interesting film.

Answer: If I went to the cinema, I would watch an interesting film.

1) If I _____________ (to come) home earlier, I _____________ (to prepare) dinner.
2) If we _____________ (to live) in Rome, Francesco _____________ (to visit) us.
3) If Tim and Tom _____________ (to be) older, they _____________ (to play) in our hockey team.
4) If Susan _____________ (to study) harder, she _____________ (to be) better at school.
5) If they _____________ (to have) enough money, they _____________ (to buy) a new car.
6) If you _____________ (to do) a paper round, you _____________ (to earn) a little extra money.
7) If Michael _____________ (to get) more pocket money, he _____________ (to ask)Doris out for dinner.
8) If we _____________ (to hurry), we _____________ (to catch) the bus.
9) If it _____________ (to rain), Nina _____________ (to take) an umbrella with her.

 Answers:

1) If I came home earlier, I would prepare dinner.
2) If we lived in Rome, Francesco would visit us.
3) If Tim and Tom were older, they would play in our hockey team.
4) If Susan studied harder, she would be better at school.
5) If they had enough money, they would buy a new car.
6) If you did a paper round, you would earn a little extra money.
7) If Michael got more pocket money, he would ask Doris out for dinner.
8) If we hurried, we would catch the bus.
9) If it rained, Nina would take an umbrella with her.

 

3.Put the verbs in brackets into the gaps. Form a Conditional sentence – type III.

Example: If I _______ (to go) to the cinema, I ________ (to watch) an interesting film.

Answer: If I had gone to the cinema, I would have watched an interesting film.

1) If the weather _____________ (to be) nice, they _____________ (to play) football.
2) If we _____________ (to go) to a good restaurant, we _____________ (to have) a better dinner.
3) If John _____________ (to learn) more words, he _____________ (to write) a good report.
4) If the boys _____________ (to take) the bus to school, they _____________ (to arrive) on time.
5) If the teacher _____________ (to explain) the homework, I _____________ (to do) it.
6) If they _____________ (to wait) for another 10 minutes, they _____________ (to see) the pop star.
7) If the police _____________ (to come) earlier, they _____________ (to arrest) the burglar.
8) If you _____________ (to buy) fresh green vegetable, your salad _____________ (to taste) better.
9) If Alex _____________ (to ask) me, I _____________ (to email) the documents.
10) If he _____________ (to speak) more slowy, Peggy _____________ (to understand) him.

Answers:

1) If the weather had been nice, they would have played football.
2) If we had gone to a good restaurant, we would have had a better dinner.
3) If John had learned more words, he would have written a good report.
4) If the boys had taken the bus to school, they would have arrived on time.
5) If the teacher had explained the homework, I would have done it.
6) If they had waited for another 10 minutes, they would have seen the pop star.
7) If the police had come earlier, they would have arrested the burglar.
8) If you had bought fresh green vegetable, your salad would have tasted better.
9) If Alex had asked me, I would have emailed the documents.
10) If he had spoken more slowy, Peggy would have understood him.

 

 
4 Comentários

Publicado por em março 11, 2012 em Exercícios

 

Exercício: Artigos definido e indefinido II

01.  ________ lion is _______ biggest animal in ________ circus.

a)The – the – …
b)That – a – …
c)This – the – the
d)A – a – the
e)A – an – a

02.  ________ jealous husband is ________ unpredictable man.
a)A – a
b)The – a
c)A – an
d)A – …
e)… – the

03.  ________ Pacific and ________ Atlantic are ________ oceans. ________ Alps are ________ mountains, and ________ Amazon is a river.
a)The / … / the/ … /the/ …
b)… / the / … / … / … / the
c)The / the / … / the / … / the
d)The / the / … / … / … / the
e)The / the / the / the / the / the

04.   It’s ________ honor to meet ________ young lady from ________ Sweden.
a)a / an / an
b)an / a / a
c)a / an / a
d)an / a / …
e)a / a / a

05.  ____ one-dollar bill is ______ useful thing for changes when buying goods.
a)   A – a
b)The – a
c)A – an
d)A – …
e)… – the

06.  _____Rhine is _____ longest river in ______ Germany.
a)… – a – …
b)… – the – …
c)The – the – …
d)… – the – the
e)The – the – the

07.  ______ watches that they build in Switzerland have ____ high reputation.
a)The – the
b)The – …
c)… / …
d)The / an
e)The / a

08.   ___ copper is not ___ expensive metal but ___ copper of this vase is very special: it came from ____ Peru.
a)… / a / the / …
b)The / a / a / the
c)… / the / a / an
d)A / an / the / …
e)… / an / the / …

09.  ___ calculator machines he showed us have _____ intricate mechanism.
a)A / the
b)The / …
c)… / …
d)The / an
e)The / a

Anwers:


  1 – C 2 – C 3 – C 4 – D
5 – A 6 – C 7 – E 8 – E 9 – D


 
Deixe um comentário

Publicado por em março 1, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Indefinite Pronouns II

(AFA 2010)􀀶

􀁊􀁃􀁖􀀉􀁕􀀂􀁏􀁛􀀂􀁌􀁑􀁄􀀂
􀀃That`s my job

This is a story about four people: Everybody, Somebody, Anybody and Nobody. There was an important job to be done and Everybody was sure that Somebody would do it. Anybody could have done it, but Nobody did. Somebody got angry about that because it was Everybody`s job. Everybody thought Anybody could do it, but Nobody realized that Everybody wouldn`t do it. It ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done.

According to the text above you`ve just read, who in fact, performed the job was:

a) Everybody

b) Nobody

c) Anybody

d) Somebody

Answer: b􀀃

People, o próximo não faz parte da prova da AFA, ok? É só mais um exercício!

Fill in the blanks with: something, someone, somewhere or anything, anyone, anywhere into the gaps.

Example: I need _________ to drink.

Answer: I need something to drink.

1) I’ve got __________ in my eye.
2) There is __________  at the door.
3) We haven’t heard __________ about Peter. Is he ill?
4) Do you live __________ near Mandy?
5) __________ wants to see you.
6) Has __________ seen my bag?
7) My teacher asked me __________ .
8) Can I have __________ to drink?
9) Don’t worry.__________  can tell you where the post-office in this town is.
10) I don’t know  __________about it.


Answers:
1.something
2.someone
3.anything
4.anywhere
5.someone
6.anyone
7.something
8.something
9.anyone
10.anything

􀀃
􀀃
􀀓􀀘􀀃
􀀃
􀀃
􀀃
􀀃
􀀃
􀀷􀁋􀁌􀁖􀀃 􀁌􀁖􀀃 􀁄􀀃 􀁖􀁗􀁒􀁕􀁜􀀃 􀁄􀁅􀁒􀁘􀁗􀀃 􀁉􀁒􀁘􀁕􀀃 􀁓􀁈􀁒􀁓􀁏􀁈􀀝􀀃 􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀏􀀃
􀀶􀁒􀁐􀁈􀁅􀁒􀁇􀁜􀀏􀀃 􀀤􀁑􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀏􀀃 􀁄􀁑􀁇􀀃 􀀱􀁒􀁅􀁒􀁇􀁜􀀑􀀃 􀀷􀁋􀁈􀁕􀁈􀀃 􀁚􀁄􀁖􀀃 􀁄􀁑􀀃
􀁌􀁐􀁓􀁒􀁕􀁗􀁄􀁑􀁗􀀃 􀁍􀁒􀁅􀀃 􀁗􀁒􀀃 􀁅􀁈􀀃 􀁇􀁒􀁑􀁈􀀃 􀁄􀁑􀁇􀀃 􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃 􀁚􀁄􀁖􀀃 􀁖􀁘􀁕􀁈􀀃 􀁗􀁋􀁄􀁗􀀃
􀀶􀁒􀁐􀁈􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁚􀁒􀁘􀁏􀁇􀀃􀁇􀁒􀀃􀁌􀁗􀀑􀀃􀀤􀁑􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁆􀁒􀁘􀁏􀁇􀀃􀁋􀁄􀁙􀁈􀀃􀁇􀁒􀁑􀁈􀀃􀁌􀁗􀀏􀀃􀁅􀁘􀁗􀀃
􀀱􀁒􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁇􀁌􀁇􀀑􀀃􀀶􀁒􀁐􀁈􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁊􀁒􀁗􀀃􀁄􀁑􀁊􀁕􀁜􀀃􀁄􀁅􀁒􀁘􀁗􀀃􀁗􀁋􀁄􀁗􀀃􀁅􀁈􀁆􀁄􀁘􀁖􀁈􀀃􀁌􀁗􀀃
􀁚􀁄􀁖􀀃􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀊􀁖􀀃􀁍􀁒􀁅􀀑􀀃􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁗􀁋􀁒􀁘􀁊􀁋􀁗􀀃􀀤􀁑􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁆􀁒􀁘􀁏􀁇􀀃
􀁇􀁒􀀃􀁌􀁗􀀏􀀃􀁅􀁘􀁗􀀃􀀱􀁒􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁕􀁈􀁄􀁏􀁌􀁝􀁈􀁇􀀃􀁗􀁋􀁄􀁗􀀃􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁚􀁒􀁘􀁏􀁇􀁑􀀊􀁗􀀃􀁇􀁒􀀃􀁌􀁗􀀑􀀃
􀀬􀁗􀀃 􀁈􀁑􀁇􀁈􀁇􀀃 􀁘􀁓􀀃 􀁗􀁋􀁄􀁗􀀃 􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃 􀁅􀁏􀁄􀁐􀁈􀁇􀀃 􀀶􀁒􀁐􀁈􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃 􀁚􀁋􀁈􀁑􀀃
􀀱􀁒􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁇􀁌􀁇􀀃􀁚􀁋􀁄􀁗􀀃􀀤􀁑􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀃􀁆􀁒􀁘􀁏􀁇􀀃􀁋􀁄􀁙􀁈􀀃􀁇􀁒􀁑􀁈􀀑􀀃􀀃􀀃
􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀃􀀸􀁑􀁎􀁑􀁒􀁚􀁑􀀃􀁄􀁘􀁗􀁋􀁒􀁕􀀐􀀃􀀮􀀨􀀼􀀶􀀏􀀃􀀨􀁇􀀑􀀃􀀶􀁄􀁕􀁄􀁌􀁙􀁄􀀃
􀀃
􀀃
􀀓􀀜􀀃􀀐􀀃􀀤􀁆􀁆􀁒􀁕􀁇􀁌􀁑􀁊􀀃 􀁗􀁒􀀃 􀁗􀁋􀁈􀀃 􀁗􀁈􀁛􀁗􀀃 􀁄􀁅􀁒􀁙􀁈􀀃 􀁜􀁒􀁘􀀊􀁙􀁈􀀃 􀁍􀁘􀁖􀁗􀀃 􀁕􀁈􀁄􀁇􀀏􀀃 􀁚􀁋􀁒􀀃 􀁌􀁑􀀃 􀁉􀁄􀁆􀁗􀀏􀀃
􀁓􀁈􀁕􀁉􀁒􀁕􀁐􀁈􀁇􀀃􀁗􀁋􀁈􀀃􀁍􀁒􀁅􀀃􀁚􀁄􀁖􀀃
􀀃
􀁄􀀌􀀃 􀀨􀁙􀁈􀁕􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀑􀀃􀀃 􀁆􀀌􀀃 􀀤􀁑􀁜􀁅􀁒􀁇􀁜􀀑􀀃
􀁅􀀌􀀃 􀀱􀁒􀁅􀁒􀁇􀁜􀀑􀀃􀀃 􀁇􀀌􀀃 􀀶􀁒􀁐􀁈􀁅􀁒􀁇􀁜􀀑􀀃

 
1 comentário

Publicado por em março 1, 2012 em Exercícios

 

Exercícios: Indefinite Pronouns I

1 –  We need ________ books, we just want ___________ magazines.

A)    no – some

B)     any – none

C)     some – some

D)    no – any

E)     any – any

 

2 –  Is there ______________ in the bottle ? No, ____________

A)    anything – something

B)     something – anything

C)     something – nothing

D)    anything – nothing

E)     anything – anything

 

3 –  He doesn’t want ______ fruit

a)      some

b)      no

c)      none

d)      any

e)      not

 

4 –  My friend never buys ______ books at the bookshop

a)      any

b)      something

c)      nothing

d)      no

e)      anything

 

5 –  Don’t make ______ noise! He wants to get _______ sleep

a)      some – no

b)      any – some

c)      some – any

d)      no – some

e)      any – any

 

6 –  Would you like ___ wine ? You ____ to accept if you don’t want

a)      some – needn’t

b)      any – needn’t

c)      some – don’t need

d)      any – don’t need to

e)      some – needn’t to

 

7 –  Nowadays, ___________ wants to work anymore

a) some

b) none

c) nobody

d) anybody

e) somebody

 

Answers

 

1

A

2

D

3

D

4

A

5

B

6

C

7

C

 
1 comentário

Publicado por em março 1, 2012 em Exercícios

 
 
Seguir

Obtenha todo post novo entregue na sua caixa de entrada.